Siirry sisältöön sitemap

18/06/2024 | < 1 min Lukuaika

ALV-muutokset Confirman järjestelmissä

Suomessa on päätetty nostaa yleistä arvonlisäverokantaa 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. Muutos vaikuttaa kaikkiin yleisen arvonlisäverokannan piirissä oleviin myynteihin ja ostoihin kyseisestä päivämäärästä alkaen.

Arvonlisäverokannan muutos vaikuttaa suoraan tuotteiden ja palveluiden hintaan, yrityksen kirjanpitoon sekä raportointiin. Välttääksenne mahdolliset virheet ja sanktiot on tärkeää, että ERP-järjestelmänne on ajan tasalla ennen muutoksen voimaantuloa. Huomioithan, että vaikka olisit ulkoistanut taloushallinnon palvelut 3. osapuolelle, on vastuu ALV-muutoksen suorittamisesta yrityksellänne.

Miten Confirma tukee yritystänne muutoksessa?

Palveluntarjoajanne olemme varautuneet muutokseen hyvin. Tarjoamme teille seuraavat palvelut sekä tuen varmistaaksemme sujuvan siirtymisen uuteen arvonlisäverokantaan:

  1. Ohjelmisto: Kaikki Confirman järjestelmät tukevat desimaaleja ja näin ollen uutta 25,5% alv-kantaa.
  2. Tuki ja ohjeistus: Voitte ulkoistaa muutostyön meille jolloin varmistutte siitä, että työ tulee tehtyä asianmukaisesti. Vaihtoehtoisesti voitte tehdä muutostyöt itsenäisesti elokuussa toimittamiemme ohjeiden avulla.
  3. Webinaarit ja koulutukset: Järjestämme elokuun aikana tuotekohtaiset koulutukset niille yrityksille, jotka haluavat tehdä päivityksen itse (maksullinen). Koulutuksissa käymme läpi ALV-muutoksen vaikutukset ERP:n käyttämiseen sekä vastaamme kysymyksiinne. Lähetämme koulutuksista tarkempaa tietoa elokuun alussa.

Miten ALV-muutos suoritetaan?

Olemme lähettäneet asiakkaillemme sähköpostitse tiedotteen ALV-muutokseen tarvittavista toimenpiteistä. Jos tiedote ei ole tavoittanut sinua, voit olla yhteydessä tukeemme.