Siirry sisältöön sitemap
gradient background checkmark

Fit Porttipuisto

Fit Porttipuiston yrittäjä Jon Währn kaipasi lisää tietoa liiketoimintansa tilasta ja kehityksestä. Ratkaisuksi valikoitui datan yhteen, selkeään näkymään keräävä Business Intelligence (BI). Nykyään BI on tärkeä osa Porttipuiston liiketoiminnan johtamista, ja sovelluksen avaamisesta on muodostunut Jonille päivittäinen rutiini.

Fit Porttipuiston yrittäjä Jon Währn on tyytyväinen Confirman Business Intelligencestä saamiinsa raportteihin liiketoimintansa tilasta.

Fit Porttipuisto sijaitsee Vantaalla aivan Ikean välittömässä läheisyydessä. Se on vuonna 2018 perustettu liikuntakeskus, jonka tarjontaan kuuluu monipuolisesti erilaisia palveluita aina kuntosalista ryhmäliikuntaan, cross trainingiin ja hierontaan. Porttipuistoa luotsaa yrittäjä Jon Währn, jolla on liikunta-alan lisäksi kokemusta myös tuotekehitys- ja asiantuntijatehtävistä.

Porttipuistossa erityisen tärkeää on asiakaskokemus. Asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin pyritään reagoimaan nopeasti, ja asiakaspalvelu on auki viisi päivää viikossa. Suositun keskuksen asiakaskuntaan kuuluu laajalti erilaisia kuntoilijoita. Ylivoimaisesti suurimpia asiakasryhmiä ovat kuitenkin 15-25 vuotiaat sekä tavoitteellisesti treenaavat kuntoilijat.

Asiakkaan nimiFit Porttipuisto
SijaintiVantaa
ToimialaLiikunta- ja kuntokeskukset
Toimitetut ratkaisutERP-järjestelmä, Business Intelligence
HyötyLiiketoiminnan avainluvut helposti yhdessä näkymässä

Kaikki lähti kulunvalvonnasta

Confirman liikuntakeskuksille kehitetty Prime Online -järjestelmä on ollut Fit Porttipuiston käytössä vuodesta 2022.  Kaikki lähti kulunvalvonnasta – Jon halusi keskukseensa kulkuportin, jonka toimintaan voisi luottaa kaikissa tilanteissa. Muiden Ole.Fit yrittäjien suositusten perusteella päätös valita Prime Online oli helppo.

– Prime Online palvelee hyvin ja luotettavasti kaikkia liikuntakeskuksen pyörittämiseen tarvittavia ydintoimintoja. Lisäksi se sisältää automaatioita sekä myyvän verkkokaupan. Verkkokaupan ulkonäkö ja käyttökokemus ovat erityisen tärkeitä, sillä puolet jäsenmyynnistämme tapahtuu verkon kautta, kertoo Jon.

Tarvittava tieto helposti ja nopeasti

Jon tunnetaan alalla tarkkana liiketoiminnan ammattilaisena. Confirman asiantuntijan kanssa tulikin nopeasti puheeksi Business Intelligence -ohjelma. 

– Minusta tuntui, etten saanut järjestelmästä kaikkea haluamaani tietoa. Tai kyllähän sen sai, mutta tieto täytyi kerätä useammasta eri lähteestä. Nyt näen kaikki tarvitsemani luvut yhdestä ja samasta paikasta.

Käyttöönotto ostopäätöksestä toimitukseen kesti noin pari viikkoa, ja kaikki sujui Jonin mielestä ripeästi. Fit Porttipuistolle on rakennettu BI:hin myös oma, kustomoitu tuplaleimausraportti. Nykyään BI:n seuraaminen on muodostunut rutiiniksi, ja Jon avaa sovelluksen päivittäin.

– Kiinnostavinta on seurata aktiivisten jäsenten määrää, sillä neljän viikon määräaikaisten sopimusten myötä siinä tapahtuu muutoksia päivittäin. On myös mielenkiintoista nähdä, miten alkuvuoden noste jatkuu vuoden edetessä etenkin, kun alueelle on avautumassa uusi kilpaileva kuntosali, Jon kertoo.

Aina ajan hermolla

Tärkeimmäksi ominaisuudeksi BI:ssä Jon nostaa tietojen nopean päivittymistahdin. Sovellus mahdollistaa ajan hermolla pysymisen ja reagoimisen muutoksiin ajoissa. Jos trendin näkee viiveellä vasta tilanteen muututtua, voi olla jo liian myöhäistä reagoida.

Jon näkee BI:n yhtenä tärkeänä palapelin osana liikuntakeskuksen toiminnan johtamista. Kaikkeen tietoon pääsee kiinni ja porautumaan viimeiseen asti. Kysyttäessä, miksi muiden Prime Online -käyttäjien tulisi ottaa käyttöön Business Intelligence, vastaa Jon pilke silmäkulmassa:

– Miten muuten kuvittelette ohjaavanne toimintaa ja pysyvänne kärryillä riittävän hyvin?

gradient background