Hoppa till innehåll
gradient background checkmark

Ruoto

För Ruoto är en fungerande webbutik ett skyltfönster, en katalog och en marknadsföringskanal. Genom att kombinera webbutiken Flowvy med en fysisk butik har Ruoto snabbt vuxit till Finlands största jakt- och fiskeaffär.

Ruoto on kasvanut Suomen suurimmaksi metsästys- ja kalastusliikkeeksi Confirman avulla.

Ruoto startades 2012 som en följd av företagets grundare Joonas Oksanens passionerade fiskehobby. Redan från början stod det klart att webbutiken skulle skötas på ett professionellt sätt. Med en fungerande kombination av webbutik och butik har Ruoto snabbt vuxit till den största i branschen..

Till grund för handeln ligger webbutiken samt megastorebutiker i Esbo, Tammerfors, Tusby och S:t Karins.

– Under de kommande åren planerar vi att ytterligare stärka megastorekonceptet. Samtidigt framhävs webbutikens betydelse och vi måste hela tiden utveckla den, konstaterar Joonas Oksanen. Ruoto har budgeterat försäljningen jämnt mellan butikerna och webbutiken. Webbutikens värde är dock mycket större än inköpen som görs via den. Den är Ruotos skyltfönster, katalog och marknadsföringskanal..

–I den typiska köpstigen bekantar sig besökaren med sortimentet i webbutiken och gör inköp i butiken. En del av våra produkter är tillståndspliktiga och kan inte ens köpas på webben. Dessutom har vi dyra och skrymmande varor i sortimentet som folk gärna köper på plats.

På webben köper de mest småprodukter, såsom drag och material för att binda flugor. Och det just där som webbutiken lyckas uppfylla alla entusiasters önskemål, då de nyaste produkterna och de mest eftertraktade dragen kommer hem på ett par dagar.

KundRuoto
PlatsEsbo, Tusby, Tammerfors, S:t Karins
BranschVapen- och jakt- och fiskebutiker
Levererade lösningarWebbutik, system för styrning av verksamheten, kassasystem

Mer försäljning, mindre besvär

Ruoto har samarbetat med Confirma alltsedan starten. Joonas Oksanen anser att kombinationen av kassatjänster och webbutik är den absolut bästa på marknaden. Han uppskattar också programvarans funktioner, som gör det lättare att föra produkter till webbutiken och hjälper till att hålla produktuppgifterna och lagret uppdaterade.

background

”Om jag ska lyfta fram de tre bästa funktionerna i Confirmas plattform kommer den konkurrenskraftiga grundläggningskostnaden och underhållet först, användarvänligheten och smidigheten i webbutiken kommer på andra plats och kassasystemet på tredje plats.”

Ruoto on kasvanut Suomen suurimmaksi metsästys- ja kalastusliikkeeksi Confirman avulla.

Joonas Oksanen

Företagare

– Vi har tiotusentals produkter i webbutiken och därför behöver vi effektiva verktyg för att hantera dem. De olika rapporteringsverktygen berättar också vilka uppgifter om produkterna som saknas och ser också till att vi kan köpa in mer varor i lagret vid rätt tidpunkt

Ruoto har ökat sin försäljning stadigt under hela sin existens. Enligt Oksanen ligger hemligheten i samarbetet mellan butiken och webbutiken: ingendera av dem skulle fungera utan den andra. När webbutiken och butikerna betjänar på samma plattform är samarbetet genuint sömlöst och resultatrikt.