Hoppa till innehåll

18 juni 2024 | < 1 min Läs

Momsändringar i Confirmas system

Den finska regeringen har beslutat att höja den allmänna momssatsen från 24 procent till 25,5 procent från och med 1.9.2024. Ändringen påverkar all försäljning och inköp som omfattas av den allmänna momssatsen från och med detta datum. Ändringen av momssatsen påverkar direkt priset på varor och tjänster, företagets bokföring samt rapportering. För att undvika eventuella fel och sanktioner är det viktigt att ERP-systemet är uppdaterat innan ändringen träder i kraft. Observera att även om ekonomitjänsterna är outsourcade till en tredje part, ligger ansvaret för genomförandet av momsändringen på ditt företag.

Hur stödjer Confirma ditt företag med ändringen?

Som tjänsteleverantör har vi förberett oss väl inför förändringen. Vi erbjuder följande tjänster och stöd för att säkerställa en smidig övergång till den nya momssatsen:

  1. Programvara: Alla Confirmas system stödjer decimaler och därmed den nya momssatsen på 25,5%.
  2. Stöd och vägledning: Ni kan outsourca ändringsarbetet till oss för att säkerställa att arbetet utförs korrekt. Alternativt kan ni själva genomföra ändringsarbetet med hjälp av de anvisningar som vi skickar ut i augusti.
  3. Webbinarium och utbildningar: För de företag som vill genomföra uppdateringen själva, håller vi produktspecifika utbildningar under augusti (mot avgift). Under utbildningarna går vi igenom momsändringens påverkan på användningen av ERP och besvarar era frågor. Mer detaljerad information om utbildningarna skickas ut i början av augusti.

Hur genomförs momsändringen?

Vi har skickat ett meddelande till våra kunder via e-post om de åtgärder som krävs för momsändringen. Om du inte har mottagit meddelandet, kan du kontakta vår support.