Siirry sisältöön sitemap
Confirman ERP-ratkaisut kasvavat liiketoimintasi mukana.

23/05/2024 | 4 min Lukuaika

ERP-järjestelmä

Mikä on tärkeää ERP-järjestelmän valinnassa?

Ville Haka

Ville Haka

Sales Manager

ERP-järjestelmät ovat välttämättömiä nykyaikaisessa liiketoiminnassa, sillä ne integroivat yritysten kriittisiä toimintoja luoden yhtenäisen ja tehokkaan toimintaympäristön. Käyttämäsi ERP:n on tuettava liiketoimintaasi sen jokaisella osa-alueella: siksi ei ole lainkaan yhdentekevää, millaista ERP-järjestelmää yrityksesi käyttää.

Tässä artikkelissa sukellamme syvälle ERP-järjestelmien maailmaan ja opastamme sinua löytämään juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivan toiminnanohjausratkaisun. Oikein tehdyn valinnan avulla autat yritystäsi saavuttamaan tavoitteensa ja pysymään kilpailukykyisenä. Kun käytössäsi on ERP joka mukautuu liiketoimintasi tarpeisiin eikä toisinpäin, mahdollistaa se yrityksesi kasvun ja kehittymisen.

Mikä on ERP-järjestelmä ja miksi se on niin tärkeä?

ERP eli toiminnanohjausjärjestelmä on liiketoimintasi selkäranka, jolla varmistat toimintasi sujuvuuden ja prosessien tehokkaan, oikea-aikaisen etenemisen. Se auttaa sinua yhdistämään useita keskeisiä toimintojasi – kuten osto- ja myyntitoiminnot, asiakashallinnan, taloushallinnon ja varastonhallinnan – yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi. Kun monimutkaiset prosessit selkeytyvät ja muuttuvat helpommin hallittaviksi, myös työsi tehostuu!

Nykyaikaiset ERP-järjestelmät tarjoavat runsaasti reaaliaikaista tietoa ja analytiikkaa liiketoimintasi tilasta. ERP-ohjelmiston antama data on elintärkeä tuki päätöksenteossa ja auttaa sinua viemään liiketoimintaasi tehokkaasti eteenpäin. Päätöksenteko on helpompaa, kun voit johtaa liiketoimintaasi ja suunnitella tulevaisuutta reaaliaikaiseen tietoon pohjautuen.

ERP-järjestelmä tulee valita oman liiketoiminnan tarpeita kuunnellen.

Omaan liiketoimintaasi sopivan ERP:n käyttöönotto tuo mukanaan myös muita merkittäviä etuja: kustannukset vähenevät samalla, kun pystyt mukautumaan nopeammin markkinoiden muutoksiin. Koko yrityksesi käyttäessä samaa ERP-ohjelmaa arjen pyörittämiseen, nopeutuu tiedonkulku eri osastojen välillä. Kun kaikki tarvitsemasi tieto löytyy yhdestä paikasta, palvelee se niin sinua, työntekijöitäsi kuin asiakkaitakin.

ERP-järjestelmällä on lisäksi tärkeä rooli yrityksesi resurssien hallinnassa: kasvusi on kestävällä pohjalla, kun voit optimoida suorituskykysi vastaamaan liiketoimintasi kasvua ja muuttuvia vaatimuksia.

gradient background

Etsitkö yrityksellesi sopivaa ERP-järjestelmää?

Olipa yrityksesi minkä kokoinen tahansa, löydät meiltä aina sopivan kokoisen ERP-ratkaisun. Mahdollistamme liiketoimintasi kasvun tarjoamalla oikeat ohjelmistot, ratkaisut ja palvelut oikeaan aikaan.

Mitä huomioda ERP:n valinnassa?

ERP-järjestelmän valinta on kriittinen päätös, jolla on vaikutusta yrityksesi toimintaan pitkälle tulevaisuuteen. Siksi onkin tärkeää pohtia tarkkaan yrityksesi tarpeita ja peilata eri ohjelmistojen ominaisuuksia ja hyötyjä niitä vasten. Näin varmistat, että järjestelmästä löytyy juuri sinun liiketoimintasi kannalta keskeisimmät ja kriittisimmät toiminnot. 

Huomioi ERP-järjestelmän valinnassa erityiseseti nämä:

  1. Kehittyminen: Mitä teknologiaa järjestelmä käyttää ja onhan järjestelmä kehittyvä? Liiketoimintasi kasvaessa myös sen tarpeet muuttuvat – kehittyvä ERP-järjestelmä tukee monipuolisilla toiminnoillaan liiketoimintaasi myös pitkällä aikavälillä.
  2. Käyttäjäystävällisyys: Onko järjestelmän käyttöliittymä helppokäyttöinen? Selkeästi ja intuitiivisesti toimiva ERP-järjestelmä vähentää manuaalista työtä, on mukava ja nopea käyttää. Näin myös koulutuksen tarve vähenee.
  3. Skaalautuvuus: Kykeneekö järjestelmä kasvamaan yrityksen mukana ilman suorituskyvyn heikkenemistä? Varmista, että ERP-järjestelmää on mahdollista kasvattaa, jos avaat uusia toimipisteitä tai laajennat toimintaasi esimerkiksi ulkomaille.
  4. Integroitavuus: Miten ERP-järjestelmä integroituu muihin tarvitsemiisi järjestelmiin, kuten verkkokauppaan tai esimerkiksi tavarantoimittajiisi? Monipuoliset integraatiot tekevät arjesta helppoa ja automatisoivat monia toimintoja.
  5. Tuki ja koulutus: Onko järjestelmälle saatavilla laadukasta koulutusta ja tukea, jotka varmistavat sujuvan käyttöönoton? Asiantuntevat ja paikalliset tukipalvelut varmistavat, että kun apua tarvitaan, sitä on nopeasti saatavilla.
  6. Hinta ja hinnoittelumalli: Mistä ERP-järjestelmän hinta muodostuu? Järjestelmiä löytyy markkinoilla laidasta laitaan. Hinnoittelu on useimmiten tapauskohtaista, joka on itse asiassa hyvä asia, sillä jokaisella yrityksellä on uniikkeja tarpeita – ja ne tulee huomioida hinnoittelussa. Kuluja kannattaa kuitenkin pitää tarkasti silmällä, että et maksa ominaisuuksista, joita et tarvitse.

Yllä mainittujen seikkojen huomioiminen ERP-järjestelmää valittaessa auttaa sinua varmistamaan, että järjestelmä tukee yrityksesi pitkän aikavälin tavoitteita ja toimintaa. Tärkeää on, että ERP-järjestelmä mukautuu liiketoimintasi tarpeisiin, eikä sinun tarvitse muuttaa prosessejasi käyttämäsi ERP:n vuoksi.

Huomio nämä seikat ERP-järjestelmän valinnassa

Confirman ERP-ratkaisut

Me tiedämme, että eri toimialat vaativat toiminnanohjausjärjestelmiltään erilaisia ominaisuuksia. Siksi olemmekin kehittäneet valikoiman ERP-ratkaisuja, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisten toimialojen ja eri kokoisten yritysten yksilöllisiin tarpeisiin.

Löydä liiketoimintaasi tukeva ERP-ratkaisu

Quick3 ERP on täysin selainpohjainen ERP-järjestelmä, joka tarjoaa joustavuutta työmenetelmiin ja tehokkuutta etenkin kone-, varaosa- ja huoltoalalla toimivien yritysten liiketoimintaan. Selainpohjaisuuden ansiosta Quick3 ERP mahdollistaa työskentelyn missä ja millä laitteella tahansa. Helppokäyttöisen järjestelmän avaintoimintoja ovat mm. myynti- ja ostotoiminnot, monipuoliset huoltotoiminnot, varastonhallinta, CRM ja sähköinen taloushallinto.

Prime ERP sopii vaativaan liiketoimintaan ja vastaa loistavasti esimerkiksi tukkuliikkeiden haastaviin logistiikkatarpeisiin. Prime ERP kokonaisuus rakennetaan aina prosessiesi mukaisesti, jolloin se tukee monimutkaistenkin prosessien hallintaa. Kun koko ERP-ratkaisu hankitaan samalta toimittajalta, pysyvät kustannukset kurissa ja tekniikka kunnossa, kun ohjelmistojen välille ei tarvita erillisiä rajapintoja.

Prime Online on liikunta- ja kuntokeskuksille suunniteltu selainpohjainen ERP, joka soveltuu aina pienistä toimijoista, kuntosaleista ja crossfit-saleista suuriin ketjuihin sekä palloiluhalleihin saakka. Järjestelmästä löydät verkkokaupan, kosketysnäyttökassan ja varauskalenterin lisäksi monipuoliset kulunvalvonta- ja lukitusratkaisut sekä myyntiäsi vauhdittavat myyntiautomaatit.

Monikanavaisen kaupan ERP muodostaa laajan kokonaisratkaisun tukku- ja vähittäiskaupan tarpeisiin. Järjestelmään kootaan toiminnallisuudet yrityksen tarpeiden mukaisesti ja varmistamme, että tieto liikkuu integroitavien palveluiden kanssa. Monikanavaisen kaupan ohjelmistoihin kuuluu mm. ERP-järjestelmä, kassajärjestelmä ja integroitu verkkokauppa.

Varaa ERP-järjestelmän maksuton demo

Haluatko nähdä, miten ERP-ratkaisumme voisivat helpottaa yrityksesi arkea? Varaa maksuton demo ja pureudutaan yhdessä liiketoimintasi haasteisiin.

Maksuttomassa demossa näet, miten järjestelmämme toimivat käytännössä. Kartoitamme liiketoimintaasi tarpeet ja saat asiantuntijaltamme vinkkejä liiketoimintasi sopivaan ERP-järjestelmän hankintaan.

ERP-järjestelmän valinnan tärkeys

ERP-järjestelmän valinta on strateginen päätös, joka vaikuttaa koko yrityksesi toimintaan pitkällä aikavälillä. Edellä käsittelimme, miten tärkeää on löytää liiketoimintasi taustalle ERP-ratkaisu, joka tukee yrityksesi kasvua sekä sopeutumista jatkuvasti muuttuviin markkinoihin ja liiketoiminnan kasvaneisiin vaatimuksiin. Listasimme sinulle myös millaisia joustavuutta ja tehokkuutta Confirman eri ERP-ratkaisut tarjoavat.

Tässä vielä 3 tärkeintä asiaa, jotka kannattaa huomioida uutta ERP-järjestelmää valittaessa:
  1. Liiketoiminnan tarpeiden ymmärtäminen: Varmista, että ERP-järjestelmä vastaa yrityksesi vaatimuksiin.
  2. Tulevaisuuden kasvu ja skaalautuvuus: Valitse ERP-järjestelmä, joka kasvaa yrityksesi mukana.
  3. Käyttöönoton helppous ja tuki: Valitse palveluntarjoaja, joka tarjoaa järjestelmälleen kattavan tuen ja koulutuksen.
Ota yhteyttä myyntiin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä